keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Lapset ja terrieri ynnä muut otukset

Terrierit mielletään ärhäköiksi koiriksi, mutta ovat kaikkea muuta, ne ovat leikkisiä ja leppoisia koiria. Tottahan toki metsästystilanteessa luonteen ärhäkkyys tulee esiin, toiset yksilöt ovat myös toisia koiria kohtaan varautuneita ja saattavat jopa tapella, mutta yleensä terrieri ei ole se tappelun aloittaja, mutta aivan varmasti se ei ole se joka sen tappelun ensimmäisenä lopettaa.
Meillä on nyt siis kolmas terrieri 'kierroksessa' ja tuollainen ärhäkkä tappelija niistä oli Fanni. Lapsia kohtaan se oli kuitenkin aina hyvin kiltti, aina valmis leikkimään ja lenkille.
 Amanda oli kyllä todella ihana lapsille, mieheni sisaren poika pelkäsi koiria lapsena, koska oli saanut huonon kokemuksen eräästä koirasta. Amanda kuitenkin muutti pojan suhtautumisen koiriin täysin. Amanda ei koskaan hyppinyt päin lapsia, lenkillä se saattoi kiskoa taluttimessa jos aikuinen sitä talutti, mutta lapsen kanssa se kulki aina talutin löysällä ja katseli taakseen, missä se lapsi kulkee. Lasten leikeissä se jaksoi aina mukana, ja jos pienet kädet olivat liian rajuja se vain murahti ja lähti pois, yleensä jonnekin sängyn alle omaan rauhaansa.
Nappi vaikuttaa hyvin samanlaiselta kuin Amanda. Jo nyt se on saanut erään pikkutytön unohtamaan koiria kohtaan tuntemansa pelon, jopa siinä määrin, että tuo tyttö uskaltautui jopa silittämään Topi-ajokoiraamme, joka varmasti tuollaisesta alle120cm kokoisesta pienestä tytöstä on valtava, mutta hyvin kilttin sekin.
Automme ympärillä on lauma pieniä ja vähän isompiakin koululaisia, kun haen lapsia koulusta, kaikki haluavat rapsuttaa Nappia ja Nappi nauttii saamastaan  huomiosta täysin rinnoin :) Välillä oikein naurattaa, jos en ole ottanut Nappia mukaan ja lapset ovat kovasti pettyneitä.
Topin, meidän ajokoiramme kanssa Nappi tulee juttuu jo ihan hyvin, haistelevat toisensa aamuin illoin ja muuten nukkuvat tahoillaan. Kissan kanssa ei ihan juttu vielä luista, Nappi on edelleen se liian innokas osapuoli ja kissan hermot eivät sitä kestä. Mutta toivoa on, eivät vielä ole toisiaan saaneet hengiltä ;) Olemme kyllä pyrkineet pitämään ne erossa toisistaan ja saavat vain valvotusti tehdä tuttavuutta. Edistystä sentään on tapahtunut, kissa jo lipaisi kielellään Napin korvaa ja Nappi oli hyvin hämmästynyt :)
Tänään Nappi oli minulla töissä mukana, siellä se nukkui lattialla ja taukoa pitäessäni se tuli kerjäämään rapsutuksia :)


Huomaatkos emäntä tässä olen, rapsutuksia kiitos :)

1 kommentti: